Mediation kan helpen bij het regelen van de echtscheiding

Middle eastern young couple sitting on couch after a fight. Sad indian woman sitting with hand on head after quarrel with boyfriend at home. Angry latin couple ignoring each other on the sofa, having relationship troubles.

Het besluit nemen om uit elkaar te gaan is soms erg heftig. Het was immers niet de intentie die je had toen jullie een relatie begonnen. Maar soms is het beter om apart van elkaar verder te gaan. Als de beslissing is gevallen dan wil je natuurlijk alles goed regelen. Als jullie minderjarige kinderen hebben is dat helemaal erg belangrijk. Het moet voor de kinderen zo min mogelijk stress geven dat hun ouders uit elkaar gaan. Als het jullie niet lukt om alle afspraken goed uit te werken dan kun je gebruik maken van scheidingsmediation. Ook als jullie in goede harmonie uit elkaar gaan kan het goed zijn dat er iemand meekijkt. Zo worden er geen zaken over het hoofd gezien.

Goede afspraken maken voorkomt meningsverschillen

Ook al heb je nog zulke goede bedoelingen bij een echtscheiding, toch kan er een kink in de kabel komen. Jullie levens gaan apart van elkaar verder en je hebt niet altijd meer zicht hoe het bij de ander loopt. Iemand kan zijn baan kwijtraken. Een nieuwe relatie krijgen. Verhuisplannen maken. Als de afspraken na de scheiding op papier staan dan is voor beide partijen duidelijk wat er is afgesproken. Als er sprake was van een huwelijk dan wordt het echtscheidingsconvenant door de rechter vastgesteld als onderdeel van de gerechtelijke uitspraak over de echtscheiding. Dat betekent dat je naar de rechter moet als je iets wilt veranderen. Natuurlijk kan dat ook in overleg. Maar pas hiermee op, want onderlinge afspraken zijn niet rechtsgeldig.

Zorg dat je de scheiding goed regelt

Als je hulp wilt bij het goed regelen van de echtscheiding, kijk dan eens op Scheidingsmediatior-utrecht.nl. Hier vind je informatie over waar je aan moet denken en op moet letten. En natuurlijk kun je direct contact opnemen om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor mediation.