Wanneer je ouder wordt kan het steeds moeilijker worden om mensen te ontmoeten. Wanneer je al een langere tijd op dezelfde plek werkt kom je ook weinig nieuwe mensen tegen van je eigen leeftijd. Je hebt ook niet altijd meer zin om elk weekend naar de kroeg te gaan of om je een avondje op de dansvloer te begeven. Wanneer je op leeftijd bent stap je ook niet op iedereen af die dezelfde leeftijd heeft. Hoe vind je wanneer je op leeftijd bent dan wel liefde?

 

Digitaal daten

Hoewel het digitale tijdperk veel nadelen met zich meebrengt maakt het de wereld ook een stuk kleiner. Wanneer je een beetje handig bent met de computer is online daten een echte uitkomst. Het is voor ouderen niet langer raar om mensen online te ontmoeten, want er zijn veel datingsites die specifiek gericht zijn op mensen boven de vijftig.

 

50plusmatch

50plusmatch is een datingsite die zich richt op vijftigplussers. Deze website ontving van het consumentenprogramma Radar van de TROS de hoogst mogelijke waardering voor website die gericht is op vijftigplussers die daten. Het is een betrouwbare datingsite waar jij je als vijftigplusser gerust op in kan schrijven als je nog steeds actief wilt daten. De datingsite heeft duizenden leden waarvan iets meer dan de helft vrouwen zijn. Maar er zijn genoeg mannen op deze website te vinden.  De website is niet perse bedoeld voor alleen een serieuze relatie, het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een vriendschap of alleen een date.

 

Hoe gaat 50plusmatch in zijn werk

Op de website kun je een profiel aanmaken waar je foto’s van jezelf op kunt plaatsen. Wanneer je een volledig profiel hebt aangemaakt die goed weerspiegelt wie jij bent kun je op zoek gaan naar andere kandidaten die goed bij jou passen. Het vinden van kandidaten wordt je makkelijk gemaakt, omdat je een zoekprofiel kunt invullen waarbij je jouw voorkeuren kunt aangeven. Je krijgt een hele lijst met kandidaten en wanneer je meer over iemand wilt weten klik je op zijn nickname. Je persoonlijke gegevens worden altijd goed beschermt, 50plusmatch is namelijk aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Ook hebben zij het bekende Thuiswinkel Waarborg, die aangeeft wanneer je veilig op een website terecht kunt.

 

Kosten van 50plusmatch

Hoewel je gratis kunt aanmelden en een profiel aan kunt maken zijn er abonnementen verkrijgbaar op de website. Met deze abonnementen krijg je toegang tot meerdere functies. Voor een jaarabonnement betaal je €7,95 per maand, voor 6 maanden betaal je €9,95 per maand, voor 3 maanden betaal je €14,95 en voor een maand betaal je €24,95.