In elke relatie komen wel eens problemen voor die opgelost moeten worden. Het ene koppel is hier makkelijker in dan de andere. Dit hoort er allemaal bij en is zeker niet gek na een paar jaar in een huwelijk zitten. In sommige relaties stapelen deze problemen echter zo op en worden ze groter en groter. Hoe erg je je best ook kan doen, soms werkt het simpelweg niet meer. Zo kom je erachter dat je partner waarvan je dacht dat het je ware liefde was toch niet de ware is. Een scheiding is hartstikke heftig voor iedere partij. Het maakt het nog moeilijker wanneer een koppel ook nog kinderen heeft. 

Voor ieder gezinslid kan een scheiding als traumatisch worden ervaren. Naast een gebroken hart moet je ook nog nadenken over allerlei praktische en financiële zaken: nadenken over wanneer de kinderen waar gaan wonen, de inboedel verdelen beslissingen maken over eventuele alimentatie etc. In de praktijk merk je dat dit voor veel onrust en conflict kan zorgen. Het is allemaal niet niks. In zulke gevallen is het handig om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen.

Een scheidingsbemiddelaar helpt je door middel van vertrouwelijke gesprekken conflicten op te lossen en deze knopen door te hakken. Dit kan op praktisch, emotioneel of financieel gebied zijn. De scheidingsbemiddelaar maakt samen met het scheidende stel een plan die past bij hun unieke behoefte. Dit kan ervoor zorgen dat de scheiding sneller afgerond kan worden en veel soepeler verloopt. Het geeft de betrokkenen veel meer rust en het kan een hoop mentale ballast besparen.

Mocht je in scheiding liggen en kom je er samen niet uit? Heb je behoefte aan scheidingsmediation? Neem dan een kijkje op de website van Anja van Ree.