Speeddaten klinkt voor veel mensen als iets dat achterhaald is. Waarom zou je je opdoffen, naar de stad toe gaan en in een bar gaan zitten om in korte tijd veel mensen te ontmoeten met wie je waarschijnlijk toch geen klik hebt? Helemaal omdat er ook zoveel andere mogelijkheden zijn om mensen te leren kennen. Speeddaten was dan ook echt op zijn retour, totdat DrankjeDoen een online variant hiervan bedacht! Door het nieuwe jasje waar zij het in hebben gestoken, is het weer een heel interessant concept geworden en een manier om snel mensen te kunnen ontmoeten die goed bij jou passen!

Waarom speeddaten?

Voordat we uit gaan leggen hoe dit concept van DrankjeDoen precies werkt, gaan we eerst even in op waarom je nu eigenlijk zou kiezen voor speeddaten als je ook zoveel andere manieren hebt om mensen te leren kennen. Als je iemand wilt leren kennen die dezelfde interesses heeft als jij, dan kun je immers ook lid worden van een sportclub of hobbygroep of iets dergelijks. Of je kunt kiezen voor online daten, waarbij je precies aan kunt geven wat jouw voorkeuren zijn. Je hoeft dus al niet meer iedere week naar de kroeg te gaan en te hopen dat je net daar iemand tegenkomt die goed bij jou past. Dus waarom zou je kiezen voor speeddaten? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. In de eerste plaats is het een goede manier om in korte tijd veel mensen te ontmoeten, je ontmoet tijdens een speeddate in een uur meer mensen dan gewoonlijk in een hele week of zelfs een hele maand. Voordeel is ook dat je met iedereen maar kort hoeft te praten, is er totaal geen klik dan zit je dus niet voor lange tijd met elkaar opgescheept. Daarnaast kan iemand zich tijdens het speeddaten niet anders voordoen dan hij of zij is, wat met een profiel op een online datingsite wel mogelijk is en je moet dan altijd maar afwachten of dit echt klopt.

Kies voor online

Speeddaten heeft dus voordelen, maar waarom zou je dit nu online gaan doen via DrankjeDoen? Groot voordeel van hun concept is dat jij vooraf voorkeuren in kunt stellen en dat je alleen met mensen in contact komt die hieraan voldoen. Voorkeuren die je op kunt geven zijn:

  • geslacht
  • seksuele oriëntatie
  • leeftijd
  • opleidingsniveau
  • afstand

Zo weet je zeker dat jullie op die vlakken in ieder geval al met elkaar matchen. Hoe werkt het nu verder? Iedere zondagavond is er de mogelijkheid tot online speeddaten. Je hoeft dus je huis niet uit en je maakt verder geen hoge kosten voor reizen, parkeren, drankjes etc. Je wordt aan iemand gekoppeld voor twee minuten. Daarna kun je aangeven of je nog langer door wilt praten of niet. Zo ja, dan kom je in de verlenging van twee minuten. Aan het eind krijg je de vraag DrankjeDoen? Kiezen jullie allebei ja, dan kunnen jullie elkaar berichten gaan sturen. Uiteraard is ook afwijzen mogelijk en dan hoef je elkaar nooit weer tegen te komen. Geen ongemakkelijke momenten dus, waarbij je elkaar nog een avond vanuit de ooghoeken ziet zitten. Dat zijn de grote voordelen van online speeddaten via DrankjeDoen!