Je relatie verbeteren dankzij de smartphone, kan dat dan?

relatieproblemen

Als er relatieproblemen zijn, is een vaak gehoorde klacht dat partners te weinig aandacht hebben voor elkaar en teveel bezig zijn met hun smartphone. Zou je dat ook kunnen omdenken en de smartphone kunnen inzetten om de relatie met elkaar te verbeteren? Jazeker kan dat! Hier volgen een aantal tips welke apps er zijn, die helpen je relatie te verbeteren.

1. WhatsApp

Hoe eenvoudig kan het zijn: elkaar af en toe een appje sturen, zelfs als je bij elkaar in de kamer zit. Een grappige foto van de ander, een selfie, een lief zinnetje, een linkje naar een grappig filmpje: er zijn zoveel manieren om even in te breken bij de ander als die op zijn telefoon zit te turen. En voordat je het weet is er een glimlach, een uitwisseling van berichtjes of voelen jullie ineens allebei de behoefte om de telefoon even weg te leggen en iets beters met je tijd te doen.

Nog beter is het om een verrassend appje te sturen naar je partner als je gedurende de dag op andere plekken bent. Als jij laat weten aan je partner dat je even aan hem/haar denkt gedurende jouw drukke dag, dan voelt dat als een kwaliteitsmoment samen. Een leuke selfie kan natuurlijk, liefst met een lief zinnetje erbij. Maar denk ook eens aan een ingesproken berichtje (ja dat kan eenvoudig met Whapp) of nog leuker: een filmpje. Onnozel, grappig, vertederend, erotische: zoveel leuke ingrediënten om je partner te verrassen zomaar ergens midden op de dag. 

2. Snapchat

Veel veertig plussers zijn niet bekend met de geneugten van SnapChat. En dat is jammer, want de app biedt hilarische mogelijkheden om leuke filmpjes en foto’s van jezelf te maken, met de meest vreemde gezichten, stemvervormingen en achtergrondeffecten. Je kinderen verras je er niet meer mee, maar voor je partner kun je makkelijk en snel hele leuke dingen maken, die opslaan in je filmrol en vervolgens via WhatsApp toesturen.. Tenzij jullie allebei SnapChat gaan gebruiken, dan kan het via SnapChat natuurlijk.

3. Gottman Card Decks (App)

Een echte relatie-app, ontwikkeld door het wereldberoemde Gottman instituut. Tientallen jaren onderzoek hebben geleid tot deze eenvoudig te bedienen app, waarin je alle elementen uit de Gottman boeken terugvindt. De app helpt jullie om elkaar vragen te stellen, die anders niet snel op tafel komen. En dan niet zozeer omdat ze te spannend of ingewikkeld zijn, alhoewel die er ook in zitten, maar simpelweg omdat we elkaar heel veel vragen niet stellen, maar ervan uitgaan dat we het al wel weten of dat het niet belangrijk is. Het Gottman instituut heeft aangetoond dat het belangrijk is dat je als partners wel veel weet van elkaars geschiedenis, wensen, dromen, verlangens, behoeften, fobieën, angsten en meer en daarom deze app, die je op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek brengt. Daarnaast geeft de app handige tips rond  communicatie: hoe kun je beter luisteren? Hoe breng je een lastige boodschap op tafel en hoe maak je een verlangen kenbaar zonder je partner te laten schrikken of in het nauw te drijven. Kortom: een aanrader!

4. Dirty Game (App)

Bij veel stellen die hem ontdekten een favoriet, omdat het net een tikje ondeugender en speelser is dan andere decks. Een uitgebreide set vragen en uitdagingen (Truth or Dare) die je elkaar kunt voorleggen en die gegarandeerd zorgen voor een oprekken van de comfort zone onderling. Van ‘welke kwaliteiten vind je belangrijk bij een sekspartner?’ tot ‘Wanneer, waar en met wie had je de eerste keer orale seks?’ En van ‘Wat vind je het allerlekkerst in bed?’ tot ‘Wat is je favoriete masturbatie fantasie?’. Pak een dobbelsteen of spreek gewoon af wie begint en speel het spel! Ook geschikt voor grotere groepen, mits er een gemakkelijke omgang met elkaar is, waarbinnen enige erotische spanning mag ontstaan…

En verder…

Voor spelletjes liefhebbers zijn er genoeg mogelijkheden om in apps tegen elkaar te spelen. Wordt elkaars vriend in de app en daag elkaar uit! Altijd leuk om een beetje competitief te zijn onderling. En mochten deze apps het gewenste effect hebben, dan is de app 69 Positions een absoluut mooi sluitstuk. Geen nadere uitleg nodig!

Hebben jullie verdere hulp nodig met jullie relatieproblemen? Neem dan eens contact met mij op via https://qruunschram.nl/.