Het kan gebeuren dat je misschien een SOA hebt opgelopen. In dat geval moet je een chlamydia test doen, om het zeker te weten. Een chlamydia test geeft altijd zekerheid. Heb je het wel? Dan is het op te lossen. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

Wat is chlamydia precies?

Om te weten of jij ook een chlamydia test moet doen, is het belangrijk om te weten wat dit precies is. We beginnen bij het begin, namelijk het ontstaan. Het ontstaat bij seksueel contact – het heet immers niet voor niets een seksueel overdraagbare aandoening. Je draagt deze bacterie – want dat is het – over tijdens seksueel contact. Dit kunnen allerlei handelingen zijn, pas daar dus goed mee op. De bacterie heet Chlamydia trachomatis. Iets dat je natuurlijk niet per se hoeft te onthouden, daarom is er ook een afgekorte versie ingevoerd. Wel zo gemakkelijk als je een zelftest moet gaan uitzoeken. 

Wat zijn dan precies de symptomen van chlamydia? Dat is ook belangrijk om te weten, zo weet je waar je op moet letten. Als je niet weet waar je op moet letten kun je veel te lang met deze SOA rondlopen. En dat is iets dat je niet wilt natuurlijk. Maar zo gemakkelijk ligt het hier niet. Dit is namelijk een SOA waarbij symptomen niet altijd aanwezig zijn. Dat maakt ook dat sommige mensen er veel langer dan nodig mee rondlopen. En dat is natuurlijk iets dat je wilt zien te voorkomen. Te lang rondlopen met een bacterie, virus of andere aandoening is natuurlijk nooit goed. Wist je dat deze SOA ook wel de stille SOA wordt genoemd? Daar zit dus een gegronde reden achter. Maar wat als je wel last hebt van bepaalde klachten? Dan zul je last krijgen van onder meer:

  • Pijn bij het plassen
  • Branderig gevoel bij het plassen
  • Een vreemd gevoel of jeuk

Uiteraard zijn er zeldzame gevallen waarbij bijzonder afwijkende symptomen zijn gerapporteerd – deze zullen we hier dus ook niet noemen. Je kunt deze natuurlijk altijd zelf opzoeken. Je ziet ook informatie op de site als je een chlamydia test gaat kopen.

Dan gaan we verder naar het moment waarop jij je eigenlijk moet laten testen. Wanneer is dit precies, is dit pas op het moment waarop je iets voelt, of pas wanneer het al een aantal weken is nadat je hebt gehoord dat je waarschijnlijk besmet bent? Dat laatste in ieder geval niet. Je moet jezelf altijd testen op deze SOA, want je kunt er gevaarlijk lang mee rondlopen. En dat is natuurlijk iets wat nooit goed is. Als je het niet wist en direct hoort, onderneem dan direct actie. Je kunt eenvoudig een chlamydia test bestellen, de aanbieder volgt zo. Je kunt ook altijd voor de zekerheid een test doen. Meten is weten, testen is ook weten. Zo weet je in ieder geval dat je zelf veilig bent en dat je – bij volgend seksueel contact – niemand besmet. Is ook wel zo fijn voor die ander. 

Moet jij ook een chlamydia test doen? 

Het kan gebeuren dat jij deze SOA hebt gekregen. Het is immers niet uit te sluiten dat je het altijd kunt voorkomen. Wel heb je kunnen lezen wat je kunt doen als je chlamydia hebt en vooral hoe je het kunt herkennen. Heb jij nou ook een chlamydia test nodig die jij zelf kunt gebruiken thuis? Dan kun jij deze chlamydia test eenvoudig bestellen via <a href="http://www.soazelftester.nl”>www.soazelftester.nl